

| Ingredience (na velký plech): | |
| uvařené fazolky adzuki (jiné tmavé fazole) | 3 hrnky |
| měkké datle bez pecky | 1 hrnek (cca 20ks) |
| prášek do pečiva s vinným kamenem | 1 sáček |
| olej (slunečnicový/kokosový) | 6 lžic |
| karobový prášek (alternativa kakaa) | 150 g |
| sůl | cca 1/3 lžičky |
| rýžové mléko | 1/2 - 1 hrnek |
| vegan vejce* | 4 ks |
| vlašské ořechy | dle chuti |
Říkáte si asi cože? Fazolové? Ano je to tak, jenom z fazolí. K tomu žádná mouka ani cukr. Bez lepku a veganské....No jasně, ale co ta chuť? Garantuju, že když to nepovíte, nikdo nic nepozná. Absolutně! Nakrájené na malinké čtverečky můžete naservírovat i jako cukroví.
Luštěniny se do sladkých dezertů přidávají v Asii naprosto běžně. Nám to přijde zvláštní, protože u nás to naopak není běžné. Já to ale považuju za další vychytaný způsob jak jíst luštěniny. Nasladko! Mrkněte třeba na moje další recepty: Yókan nebo Cizrnová bábovka.
Postup je velmi jednoduchý. Pokud máte vše připravené, tak vyjma ořechů vložíme do mixéru. Rozmixujeme na hladké těsto, musela jsem to ještě dobře domíchat v míse. Těsto je hodně lepivé a hůř se i roztírá do plochy. Přesto pokud si najdete v kuchyni nějakou vhodnou stěrku, jde to. Posypeme nahrubo nasekanými ořechy a zatlačíme je do těsta. Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 30 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: