Pažitka
Název:

Fazolovo-rajčatová polévka s mletým masem a koriandrem


Fazolovo-rajčatová polévka s mletým masem a koriandrem


Ingredience:
Ingredience:
loupaná rajčata1 plechovka
červené fazole1 plechovka
rajská šťáva1 krabička
chilli paprička1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek3 stroužky
červená paprika1 ks
žlutá paprika1 ks
mleté maso250 g
větší cibule1 ks
máslo nebo olej dle potřeby
vývar1,5 l
koriandr nebo saturejka dle chuti
Postup přípravy:

Když chceme něco teplého do žaludku, je třeba se podívat, jaké suroviny máme doma. Z těchto surovin jsem udělala velmi chutnou polévku, která je lehce pikantní a bez zahuštění.

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme orestovat mleté maso, aby pustilo šťávu. Přisypeme proužky barevných paprik, na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nasekanou chilli papričku. Krátce vše orestujeme a zalijeme vývarem. Když se polévka vaří, vlijeme loupaná rajčata a koriandr nebo saturejku a vaříme, dokud není mrkev měkká. Za chvíli přidáme červené fazole, polévku osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Ozdobíme bylinkami a podáváme s pečivem nebo samotnou. Je velmi chutná a pikantní. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno