

| Ingredience: | |
| slanina | 300 g |
| velká cibule | 1 ks |
| velká paprika | 2 ks |
| rajčatový protlak | 1 balení (115g) |
| sterilované červené fazole | 1 balení |
| jarní cibulka | 1 ks |
| chilli omáčka | dle chuti |
| sójová omáčka | dle chuti |
| sladká paprika | špetka |
| sušený česnek | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| cukr | dle chuti |
Skvělý typ na bezmasý guláš, který je díky luštěninám vydatným obědem. Kdyby se Vám přeci jen zastesklo po kusu uzeniny, přidejte jako já slaninu.
Slaninu nakrájíme na nudličky a na troše oleje orestujeme. Pak do pánve přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a papriku. Když je zelenina poloměkká, přidáme pokrájenou jarní cibulku, trochu sladké papriky, sušený česnek, sůl, pepř, pár kapek chilli omáčky, sójovké omáčky, rajský protlak a špetku cukru. Směs podlijeme vodou a vše podusíme do měkka. Červené fazole přidáme až ke konci, protože sterilovaná zelenina je měkká a rychle by se rozvařila. Servírujeme s čerstvým chlebem.
Podrobné info: