Pažitka
Název:

Fazolový guláš


Fazolový guláš


Ingredience:
Ingredience:
slanina300 g
velká cibule1 ks
velká paprika2 ks
rajčatový protlak1 balení (115g)
sterilované červené fazole1 balení
jarní cibulka1 ks
chilli omáčka dle chuti
sójová omáčka dle chuti
sladká paprika špetka
sušený česnek dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
cukr dle chuti
Postup přípravy:

Skvělý typ na bezmasý guláš, který je díky luštěninám vydatným obědem. Kdyby se Vám přeci jen zastesklo po kusu uzeniny, přidejte jako já slaninu.

Slaninu nakrájíme na nudličky a na troše oleje orestujeme. Pak do pánve přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a papriku. Když je zelenina poloměkká, přidáme pokrájenou jarní cibulku, trochu sladké papriky, sušený česnek, sůl, pepř, pár kapek chilli omáčky, sójovké omáčky, rajský protlak a špetku cukru. Směs podlijeme vodou a vše podusíme do měkka. Červené fazole přidáme až ke konci, protože sterilovaná zelenina je měkká a rychle by se rozvařila. Servírujeme s čerstvým chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno