Pažitka
Název:

Fenyklová polévka s batátem a praženým sezamem


Fenyklová polévka s batátem a praženým sezamem


Ingredience:
Ingredience:
očištěné bulvy fenyklu2 ks
střední batát1 ks
cibule nakrájená na drobnno1 ks
máslo1 lžíce
vývar nebo voda1 l
česnek dle chuti
sůl dle chuti
K podávání:
parmazán dle chuti
sezam4 lžíce
smetana ke šlehání dle chuti
Postup přípravy:

Koupila jsem výhodně fenykl a až pak přemýšlela, co s ním. Vznikla tato polévka, která nám všem moc chutná a je to "zase něco jiného", než každodenní zeleninové klasiky.

Batát a fenykl očistíme a drobně nakrájíme. Jemně krájenou cibuli opražíme na lžíci másla. Přidáme batát a fenykl, zalijeme vodou (vývarem), ochutíme solí a česnekem a vaříme cca 12-15 minut, dokud nejsou obě suroviny měkké. Veškerý obsah kastrólu projedeme tyčovým mixérem dohladka.

Nasucho na pánvi krátce opražíme sezam, aby chytl zlatavou barvu (nebo koupíme už pražený). Na talíři zakápneme šlehačkou, zdobíme plátky parmezánu, opraženým sezamem a fenyklovými výhonky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno