

| Ingredience: | |
| olivový olej | 2 lžíce |
| menší cibule | 1 ks |
| fenykl | 2 velké bulvy |
| česnek | 2 stroužky |
| zeleninový vývar | 600 ml |
| namleté mandle | 2 lžíce |
| smetana 33% | 100 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| kardamom | špetka |
Polévka velmi jemné chuti, která se Vám rozvine na patře. Polévka do zimní nepohody - zahřeje na těle a pohladí na duši.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jek do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar. Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.
Podrobné info: