Pažitka
Název:

Fenyklovo-mandlová polévka


Fenyklovo-mandlová polévka


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej2 lžíce
menší cibule1 ks
fenykl2 velké bulvy
česnek2 stroužky
zeleninový vývar600 ml
namleté mandle2 lžíce
smetana 33%100 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
kardamom špetka
Postup přípravy:

Polévka velmi jemné chuti, která se Vám rozvine na patře. Polévka do zimní nepohody - zahřeje na těle a pohladí na duši.

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jek do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar. Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno