

| Ingredience: | |
| fenykl | 1 bulva |
| mrkev | 2 ks |
| citronový olivový olej | trochu |
| citronová šťáva | dle chuti |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Jediný mrkvový salát, který se u nás doma dělával byl ten klasický, co zná asi každý, s citronovou šťávou a cukrem. Dobré je taky nastrouhané jablko s mrkví. Tento salát je však úplně něco jiného, obsahuje totiž fenykl.
Přijde mi, že je tato zelenina u nás poměrně opomíjená. Občas se použije jako koření nebo fenyklový čaj. Popravdě tohle byla taky moje první zkušenost se syrovým fenyklem, používala jsem ho dřív pouze v teplé úpravě, zejména s těstovinami, nebo mnou velice oblíbenou a variabilní směsí pečené zeleniny, protože mi připadal hodně aromatický na to, abych ho použila syrový. No ale dnes jsem to riskla a rozhodně jsem neprohloupila.
Z bulvy fenyklu jsem odstranila svrchní část a nakrájela jej na tenké proužky. Mrkev jsem nastrouhala na jemné "vlasy", smíchala a ochutila zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. A nechala jsem ho vychladit....
Podrobné info: