

| Ingredience: | |
| fenykl | 2 bulvy |
| cibule | 2 ks |
| petržel | 2 ks |
| fazole Navy | 1 hrnek |
| bílé víno | 2 dcl |
| zeleninový vývar | cca 1 l |
| kokosová smetana Alpro | 250 ml |
| sýr Kiri | 2 kostičky |
| přepuštěné máslo | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| bílý pepř | dle chuti |
Fenykl je v obchodech již běžně k dostání, ale v našich kuchyních se používá zřídka. Já ho miluji jak do salátů, tak do krémových polévek. Fenykl má řadu pozitivních účinků. Například podporuje správnou funkci střev a působí proti nadýmání. Polévka z fenyklu je naprostý zázrak.
1. Přes noc namočené fazole Navy uvaříme a scedíme.
2. Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, poté přidáme na nudličky nakrájený fenykl a petržel a chvíli restujeme. Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Poté přidáme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a necháme povařit, až jsou všechny přísady měkké.
3. Polévku odstavíme z plotny, přidáme uvařené fazole, kokosovou smetanu a tavený sýr Kiri na zahuštění. Nakonec polévku umixujeme tyčovým mixérem.
Podrobné info: