Pažitka
Název:

Fenyklový krém


Fenyklový krém


Ingredience:
Ingredience:
fenykl2 bulvy
cibule2 ks
petržel2 ks
fazole Navy1 hrnek
bílé víno2 dcl
zeleninový vývarcca 1 l
kokosová smetana Alpro250 ml
sýr Kiri2 kostičky
přepuštěné máslo dle potřeby
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Fenykl je v obchodech již běžně k dostání, ale v našich kuchyních se používá zřídka. Já ho miluji jak do salátů, tak do krémových polévek. Fenykl má řadu pozitivních účinků. Například podporuje správnou funkci střev a působí proti nadýmání. Polévka z fenyklu je naprostý zázrak.

1. Přes noc namočené fazole Navy uvaříme a scedíme.

2. Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, poté přidáme na nudličky nakrájený fenykl a petržel a chvíli restujeme. Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Poté přidáme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a necháme povařit, až jsou všechny přísady měkké.

3. Polévku odstavíme z plotny, přidáme uvařené fazole, kokosovou smetanu a tavený sýr Kiri na zahuštění. Nakonec polévku umixujeme tyčovým mixérem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno