Pažitka
Název:

Fenyklový salát s hroznovým vínem

vegetariánský recept


Fenyklový salát s hroznovým vínem


Ingredience:
Ingredience:
čínské zelí1/2 ks
ledový salát1/2 ks
čerstvý fenykl1/2 ks
mrkev1/2 ks
čerstvé červené zelí1/2 ks
tmavé hroznové víno pár kuliček
Balsamico světlé (vinný ocet)1 lžička
olivový olej1 lžíce
hroznový cukr1/4 lžičky
Postup přípravy:

Nebojte se aromatické chuti fenyklu.

Fenykl nakrájíme na velmi jemné proužky (je velmi aromatický), zelí taktéž, saláty nakrájíme nahrubo a mrkev naškrábeme škrabkou (popř. nastrouháme na hrubo). Dejte na intuici, co vám chutná. Vše v míse promícháme. Hroznové kuličky nakrájejte na půlky, množství si určete sami a přidejte do variace salátů. Promícháme a vrhneme se na jednoduchou zálivku.

Zálivku připravím z balasmica, cukru a olivového oleje dle chuti. Poté znovu v míse promícháme, aby se chutě spojily. 
Tento salát je nejen časově nenáročný, ale zároveň velmi zdravý.

Přejeme Vám doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Soňa Dvořáková

    zavřít okno