

| Ingredience: | |
| filé z tresky | 800 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| rajčata | 200 g |
| jarní cibulka | 1 ks |
| celer | 1/2 ks |
| větší mrkev | 1 ks |
| sterilovaná rajčta | 1 plechovka |
| česnek | 3 stroužky |
| tymián | 3 snítky |
| bazalka | pár lístků |
| cukr | dle chuti |
| olej | 2 lžíce |
| citron | 1 ks |
| voda | 100 - 150 ml |
Rybu bychom měli jíst alespoň 2 - 3 krát do týdne, a proto Vám přináším recept na tresku pečenou na zelenině.
Tresku kuchyňsky upravíme, zakápneme šťávou z citronu, opepříme a osolíme. Omytá rajčata omyjeme a nakrájíme a půlky. Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme na kousky. V hlubší nádobě orestujeme (mimo rajčat) na oleji pokrájenou zeleninu (můžeme ji orestovat i každou zvlášť). Přidáme sterilovaná rajčata, vodu a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a bazalku a podle chuti také i cukr. Dusíme asi 10 - 12 minut. Na tuto omáčku poklademe připravenou tresku a vložíme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Chvíli před dopečením ryby, vložíme i pokrájená rajčata. Podáváme s restovaným bramborem s drcenými rajčátky.
Podrobné info: