Pažitka
Název:

Filé pečené na zelenině s rajčaty


Filé pečené na zelenině s rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
filé z tresky800 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rajčata200 g
jarní cibulka1 ks
celer1/2 ks
větší mrkev1 ks
sterilovaná rajčta1 plechovka
česnek3 stroužky
tymián3 snítky
bazalka pár lístků
cukr dle chuti
olej2 lžíce
citron1 ks
voda100 - 150 ml
Postup přípravy:

Rybu bychom měli jíst alespoň 2 - 3 krát do týdne, a proto Vám přináším recept na tresku pečenou na zelenině.

Tresku kuchyňsky upravíme, zakápneme šťávou z citronu, opepříme a osolíme. Omytá rajčata omyjeme a nakrájíme a půlky. Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme na kousky. V hlubší nádobě orestujeme (mimo rajčat) na oleji pokrájenou zeleninu (můžeme ji orestovat i každou zvlášť). Přidáme sterilovaná rajčata, vodu a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a bazalku a podle chuti také i cukr. Dusíme asi 10 - 12 minut. Na tuto omáčku poklademe připravenou tresku a vložíme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Chvíli před dopečením ryby, vložíme i pokrájená rajčata. Podáváme s restovaným bramborem s drcenými rajčátky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno