Pažitka
Název:

Filet ze Sumce afrického s cuketovými placičkami


Filet ze Sumce afrického s cuketovými placičkami


Ingredience:
Ingredience:
sumec africký140 g
česnek5 stroužků
cuketa180 g
špaldová mouka40 g
vejce1 ks
rozmarýn dle chuti
bazalka pár lístků
sůl špetka
extra panenský olivový olej trochu
Postup přípravy:

Ryby by rozhodně měly být součástí zdravého a pestrého jídelníčku. 

Já ryby dělám alespoň dvakrát týdně. Tento recept na Sumečka afrického je nejen jednoduchý, ale i lehce stravitelný a chuťové vynikající. =) Afrického sumečka v Brně seženete v síti rybích prodejen Ocean48. =)

Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech si vyložte pečícím papírem. Filet ze Sumce afrického si osolte, vetřete do něj najemno nastrouhaný nebo prolisovaný jeden stroužek česneku, vmasírujte do něj rozmarýn a polijte ho trochou olivového oleje. Nachystaný filet položte na plech. Dále si nahrubo nastrouhejte cuketu. Do nastrouhané cukety přidejte 4 stroužky najemno nastrouhaného nebo prolisovaného česneku, vejce, špaldovou mouku, špetku soli a nasekané listy bazalky. Polévkovou lžíci přendejte část směsi na pečící papír, na stejný plech se sumečkem, a vytvořte placičku. Z připravené cuketové směsi byste měli vytvořit tak čtyři placičky. Plech pak vložte do vyhřáté trouby a pečte 25 minut. V půlce pečení, obraťte placičky na druhou stranu, aby se Vám upekly rovnoměrně. Podávejte se sklenkou vychlazeného bílého suchého vína. =)

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno