Pažitka
Název:

Filety ze pstruhů zapečené s hlívou a bramborem


Filety ze pstruhů zapečené s hlívou a bramborem


Ingredience:
Ingredience:
pstruh2 ks
uvařené brambory ve slupce400 g
hlíva ústřičná150 g
jarní cibulka1 ks
máslo50 g
zelená petrželka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
kmín dle chuti
Postup přípravy:

Protože máme velké mínus v pojídání ryb, nemyslím jen my, ale obecně prý celý národ, tak jsem po dlouhé době zkusila pstruhy zase trochu jinak, a povedlo se. Kůrčička křupala a nemuseli jsme se zabývat, jak vykostit rybku při jídle.

Ze pstruhů kuchyňsky očištěných - odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Na povrchu filety posypeme špetkou červené papriky a opečeme je  kůží dolů  zprudka na pánvi. V jiné nádobě orestujeme pokrájenou jarní cibulku, přidáme podusit pokrájenou hlívu, přisypeme drcený kmín a nakonec přidáme orestovat plátky brambor. Směs z hub, cibulky a brambor rozložíme na pergamenový papír (nebo alobal) a nahoru na směs položíme upečená filátka ze pstruhů. Posypeme petrželkou, opepříme, zakapeme máslem a zabalíme. Zapečeme v předehřáté troubě na pár minut.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno