Pažitka
Název:

Fingerfood: Losos s avokádem na míchaném salátku


Fingerfood: Losos s avokádem na míchaném salátku


Ingredience:
Ingredience:
filet lososa100 g
avokádo1/4 ks
šalotka1 ks
kvalitní dojinská hořčice1 lžička
kapary1 lžička
citronová šťáva pár kapek
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
mix salátů dle potřeby
celozrnná bagetka (bezlepková)1 ks
přepuštěné máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Poslední dobou nejraději připravuji fingerfood. Udělám vždy několik druhů a návštěva si může ochutnat, na co má zrovna chuť. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který máte připravený během deseti minut.

Lososa a šalotku si posekáme nadrobno a smícháme v misce. Avokádo rozmačkáme vidličkou a přidáme ke směsi.
Do misky přidáme dijonskou hořčici, posekané kapary a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vše osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
Tuto směs servírujeme na fingerfood lžičky, na které dáme nejdříve trochu salátku a poté lžičku lososa.
Vše podáváme s bagetkou opečenou na přepuštěném másle. Pokud chceme bezlepkovou variantu pokrmu, použijeme bezlepkovou bagetku.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy10 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno