Ingredience: | |
filet lososa | 100 g |
avokádo | 1/4 ks |
šalotka | 1 ks |
kvalitní dojinská hořčice | 1 lžička |
kapary | 1 lžička |
citronová šťáva | pár kapek |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
mix salátů | dle potřeby |
celozrnná bagetka (bezlepková) | 1 ks |
přepuštěné máslo | dle potřeby |
Poslední dobou nejraději připravuji fingerfood. Udělám vždy několik druhů a návštěva si může ochutnat, na co má zrovna chuť. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který máte připravený během deseti minut.
Lososa a šalotku si posekáme nadrobno a smícháme v misce. Avokádo rozmačkáme vidličkou a přidáme ke směsi.
Do misky přidáme dijonskou hořčici, posekané kapary a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vše osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
Tuto směs servírujeme na fingerfood lžičky, na které dáme nejdříve trochu salátku a poté lžičku lososa.
Vše podáváme s bagetkou opečenou na přepuštěném másle. Pokud chceme bezlepkovou variantu pokrmu, použijeme bezlepkovou bagetku.