Pažitka
Název:

Fish and chips


Fish and chips


Ingredience:
Ingredience:
chilli olej na hranolky
sůl špetka
pepř špetka
brambory dle potřeby
filet štiky bez kostí4 ks
hladká mouka125 g
světlé pivo250 ml
bílek2 ks
kukuřičný škrob na obalení
tatarka dle chuti
olej na smažení
plátky citronu na závěrečné pokapání
Postup přípravy:

No dlouho tady nebyl recept na pořádnou šmakuládu. Tučnou, nezdravou a přesto zajímavou..No přiznám se , že Fish and Chips není moje nejoblíbenější jídlo,možná ani né oblíbené,ale jednou za čas na něj prostě dostanu chuť, stává se to sice jednou za rok,ale když musíš tak musíš.

Tentokrát jsem chtěla maličkou změnu oproti klasické obalované rybě, takže jsme zvolila recept Dity P. a navíc tresku vyměnila za štiku. A samozřejmě nesmí chybět ani domácí hranolky tentokrát ochucené chilli olejem. Takže jdeme na to.

Nejprve si oloupeme a nakrájíme brambory na hranolky, nedělejte si hlavu s tím, že nebudou jako mražené krásně stejné, dyť o to nejde, rustikální domácí hranolky jsou stejně nejhezč. Troubu předehřejeme na horkovzduch 220°C (ke konci dáme jen na minutku či dvě na vysoký výkon na gril ať hranolky pořádně chytnou barvu). Plech vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme na něj hranolky a pokapeme ochuceným olejem, ale jen tak 1 lžíci, víc ne! Promícháme, opět rozprostřeme a dáme do trouby. Trvá to asi 20 minut.

Filety si naporcujeme na menší kousky a nachystáme si těstíčko.  Smícháme mouku se lžičkou soli, trochu pepře a přilijeme pivo, vznikne nám tak husté těstíčko. To trochu naředíme bílky vyšlehanými dotuha. Když už máme hranolky téměř hotové, začneme chystat rybu. Filety si nejprve obalíme v kukuřičném škrobu a poté namočíme v těstíčku a hned smažíme v dobře rozpáleném oleji. Osmaženou rybu odkládáme na talíř vyložený jednorázovou utěrkou, aby trochu odsála přebytečný tuk. Mezitím si vyndáme hranolky, dáme do mísy a dobře osolíme. Pak už jen pěkně servírujeme a podáváme, dokud je ještě ryba teplá s plátky citronu na dochucení.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno