

| Ingredience: | |
| ryba - mník | 450 - 500 g | 
| mouka | 4 lžíce | 
| vejce | 1 ks | 
| mléko | 3-5 velkých lžic | 
| cornflakes | cca 5 hrstí | 
| sůl | špetka | 
| Zeleninové hranolky: | |
| batáty | 1 - 2 ks | 
| celer | 1/2 ks | 
| olivový olej | dle potřeby | 
| sůl | dle chuti | 
| oregano | dle chuti | 
| bazalka | dle chuti | 
| tymián | dle chuti | 
Dnes se zadařilo, zdravá variace na fish and chips, tedy ryba v obalu s cornflakes a zeleninové hranolky (batáty, celer), vše pečené v troubě.
Rybu osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, mouky, mléka a špetky soli a poté v rozdrcených cornflakes. Cornflakes nedrťte úplně na moučku, nechte větší kousky. Takto obalenou rybu dejte na plech vyložený pečícím papírem.
Zeleninové chipsy můžete připravit z jakékoliv zeleniny, jako např. celer, mrkev, petržel, batát, červená řepa apod. V mém případě jsem použila batáty a celer.
Zeleninu nakrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregano, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečícím papírem. Pekla jsem společně ve vyhřáté troubě na 200 stupňů, rybu cca 20 minut a hranolky o něco déle, cca 30 minut. Rybu je možné zakápnout citronem a přidat jogurtový dresink.
Podrobné info: