Knedle: | |
špaldová muka (nebo 50/50 mouka krupice) | 1 hrnek |
Sporty chleba opečený | 6 krajíců |
mléko | 0,5 hrnku |
vejce | 1 ks |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
sůl | dle chuti |
ghí/kokosák | dle potřeby |
nasekaná petrželka | dle chuti |
Další ingredience: | |
Šmakoun hlíva (uzený) | 400 g |
vejce | 4 ks |
ghí (olej) | 4 lžíce |
bylinky (kadeřávek, šnytlík) | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Prasárnička trochu zdravěji. A kdo tohle nemiluje, tak lže. Já to navíc vymyslela tak, aby to mohl každý.
Do mísy dáme na kostky nakrájený chleba, přidáme mouku, ostatní suroviny a utvoříme těsto.
To rozdělíme do 4 porcelánových vymazaných hrníčků a vaříme 30 minut v hrnci ponořen do 3/4 ve vodě.
Hrnečky plníme cca do 2/3, nebo namažeme alobal a směs dáme klasicky vařit do vroucí vody.
Pak už jen rozpálíme pánev s olejem, opečeme knedlík a pokrájeného Šmakouna. Vmícháme bylinky, vejce, osolíme a opepříme a můžete podávat.
Podrobné info: