Pažitka
Název:

Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím masem a pečenou řepou


Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím masem a pečenou řepou


Ingredience:
Pohankové bulky:
pohanka100 g
ovesné vločky40 g
lněná semínka20 g
sůl špetka
Kuřecí burgery:
kuřecí prsa220 g
římský kmín1 lžička
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
Jogurtový dip:
avokádo1/4 ks (cca 35 g)
hustý bílý jogurt80 g
koriandr4 stonky
nastrouhaná kůra z 1/2 limety
sůl dle chuti
Dále:
středně velká červená řepa1 ks
olivový olej dle potřeby
pepř špetka
Postup přípravy:

Hlídáte si linii, nebo je vám jednoduše  nechutná představa tukem nasáklého burgeru? A co takový fitnessburger?

Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda, pohanku slijte. Nechte alespoň trochu zchladnout.

Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Do mixéru vložte ovesné vločky, lněná semínka a rozmixujte najemno, jak to jen půjde. Přijdete pohanku, špetku soli a společně mixujte, dokud se hmota nespojí a nebude kompaktní. Směs rozdělte na 4 části. Z každé navlhčenýma rukama umačkejte bulku o průměru asi 7cm. Bulky rozprostřete na plech.

Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři. Česnek utřete se solí. Všechny tyto ingredience vložte do mixéru a rozmixujte tak, aby vám vznikla kompaktní hmota. Z hmoty utvořte 4 ploché karbanátky, které potřete lehce olejem. Položte je na pečící papír vedle bulek.

Červenou řepu nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Lehce je potřete olejem, posolte a opepřete. Rozložte je také na plech a společně dejte péct půl hodiny.

Než se vše upeče, připravte si dip. Avokádo nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky. Přidejte jogurt, nasekaný koriandr, nastrouhanou limetovou kůru, lehce osolte a promíchejte.

Upečené bulky vyjměte z trouby (maso i řepu můžete nechat v teple ještě chvíli),nechte chvíli zchladnout. Poté je podélně rozřízněte, potřete dipem, položte plátek řepy, maso, řepu, dip a přiložte vrchní část bulky a propíchněte špejlí. Podávejte se zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno