Pažitka
Název:

Flambované mango se skořicovou omáčkou


Flambované mango se skořicovou omáčkou


Ingredience:
mango1 ks
cukr (třtinový/krystal)4 lžíce
máslo40 g
bílý rum40 ml
smetana 33%200 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Další vánoční recept je ve sladkém duchu. Je to můj oblíbeny dezert, který je jednoduchý, lehký a hlavně výborně chutná. Tradiční vánoční sladkosti jsou bezesporu perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky... a různé ořechové košíčky. Já bych však nerad zapomněl na ovoce, které dnes už málokdo spojuje s Vánocemi. 

Moje prababička mi vždycky u stromečku říkala, že si mám vážit dárků, které jsem letos zase dostal, protože za starých časů byly jako děti nejšťastnější na světě, když dostali pod stromečkem pomeranče, jablka či jiné ovoce, které se tehdy dalo sehnat jen velmi těžko. Já na ta slova každý rok pamatuji a snažím se ovoci dát trošku sexy vzhled i na talíři.

Rozehřejte si pánev a nasypte do ní třtinový nebo krystalový cukr. Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte máslo. Mezitím si nakrájejte mango na tenké plátky. Jakmile se máslo na pánvi rozpustí, vložte mango na ni a nechte zlehka opékat. Potom přilijte trochu bílého rumu, zapalte a počkejte, až plameny zhasnou. Poté přilijte smetanu, přisypte skořici, promíchejte a ihned můžete servírovat.

Rada pro začátečníky: Cukr jak začne karamelizovat, nebude hned tekutý. Zdrcne se vám nejprve v takovou hrubou, kašovitou hmotu. Nelekejte se toho, po chvíli povolí a stane se z něj tekutý karamel.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno