Pažitka
Název:

Flammkuchen se šunkou, rajčaty a rukolou


Flammkuchen se šunkou, rajčaty a rukolou


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka125 g
perlivá voda60 ml
olej1 lžíce
sůl špetka
Na obložení:
créme fraiche nebo Philadelphia dle chuti
žampiony dle chuti
sýr s modrou plísní dle chuti
sušená šunka dle chuti
červená cibule dle chuti
rukola dle chuti
čerstvě umletý černý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Venku ještě stále zima, sníh leží na stráni, takže nápad si udělat Flammkuchen. Flammkuchen je skvělý koláč z Alsaska. Je mnohem lehčí a křupavější, než francouzský quiche a mnohem rychlejší na přípravu, než italská pizza. A dá se udělat jak na slano, tak i na sladko. Sladkou verzi si představíme někdy příště. 

Všechny ingredience na těsto zpracujeme v těsto, které jemně potřeme olejem, dáme do fresh folie a vložíme na 15 - 20 minut do ledničky. 

Rozpálíme troubu i s plechem na 230 stupňů. 

Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme v tenounké těsto. Dáme na pečící papír a potřeme těsto créme fraiche nebo philadelphií. Poklademe tenounkými plátky žampionů, rozdrobíme sýr s modrou plísní, natrháme sušenou šunku, slabounké plátečky červené cibule a vše i s papírem přesuneme na rozpálený plech. Vložíme do trouby na 220 stupňů a pečeme 4 - 5 minut. 

Pak ihned přesuneme na talíř, poklademe kousky rajčat, zasypeme rukolou, posypeme čerstvě mletým pepřem a můžeme se do flammkuchen pustit. 

Ta křupavost je neodolatelná, určitě vyzkoušejte!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno