Pažitka
Název:

Focaccia s čerstvou petrželkou a drceným černým pepřem


Focaccia s čerstvou petrželkou a drceným černým pepřem


Ingredience:
Ingredience:
bílá chlebová mouka750 g
olivový olej15 ml
hrubá mořská sůl15 ml
suché instantní droždí7 ml
vlažná voda350 ml
čerstvá petrželka hrst
drcený černý pepř špetka
Postup přípravy:

Italské pečivo Focaccia si můžete připravit sami doma. Vyzkoušejte ho např. s čerstvou petrželkou a drceným černým pepřem.

Smíchejte všechny suché ingredience dohromady, přidejte olej a vodu a míchejte, doku se nevytvoří koule těsta. Je třeba hníst po dobu 10 minut. Položte těsto na máslem nebo olejem vymazaný plech a přikryjte plastovým sáčkem a nechcte na suchém mástě kynout 45 minut. Znovu prohněťte po dobu 10 minut. Dále těsto rozválejte na tloušťku dle Vašich potřeb a rozkrájejte na kousky. Opět přikryjte a nechte kynout dalších 20 minut. Potřete olejem a posypte drceným černým pepřem a čerstvě nasekanou petrželkou. Pečte při 200°C po dobu 25 minut.

Vytvořte 10 malých focaccií.

Překlad: Jazyková škola FOR YOU

Focaccia with fresh parsley and crushed black pepper 

750g white bread flour 
15ml olive oil 
15ml coarse sea salt 
7ml dry instant yeast 
350ml luke warm water 

Mix all the dry ingredients together. Add the oil and water and mix until ball of dough forms. Knead for 10 minutes. Place in lightly buttered or oiled deep pan and cover with plastic bag in a dry place. Leave to rise for 45 minutes. Kneed again for 10 minutes. Roll out the thickness like you want. Cut dough into pieces. Cover and leave to rise another 20 minutes. Smear with oil and cover with crushed black pepper and fresh chopped parsley. Bake at 200 degrees celcius for 25 minutes. 

Makes 10 small focaccias


Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mone Wagener

    zavřít okno