Pažitka
Název:

Focaccia s olivami a tymiánem

vegetariánský recept


Focaccia s olivami a tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
droždí10 g
vlažná voda2 dcl
mořská sůl dle chuti
kvalitní olivový olej dle potřeby
1. varianta:
čerstvý tymián dle chuti
zelené nebo černé olivy dle chuti
2. varianta:
čerstvý rozmarýn dle chuti
sušená rajčata dle chuti
Postup přípravy:

Mám tu pro vás aktualizovaný recept na foccaciu, který jsem doplnila o variantu se sušenými rajčaty a rozmarýnem. Pokud jednou focacciu zkusíte, budete si ji pak připravovat pořád. A jako překvapení mám pro vás video, které vám určitě vaření usnadní.

Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Postupně do směsi přimícháváme prosátou mouku. Vzniklou směs necháme zpracovat kuchyňským robotem. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu vykynout. Pokud máte více času, můžete ho jednou srazit a nechat vykynout ještě jednou. Mezitím si nakrájíme olivy a rajčata na tenké plátky a ze snítky si otrháme jednotlivé lístky tymiánu a rozmarýnu. Plech si vyložíme pečícím papírem a vytvarujeme na něj těsto. Poté těsto pokapeme olivovým olejem, posolíme hrubozrnnou solí a dobře vše do těsta vetřeme. Jednu placku posypeme plátky oliv a tymiánem, druhou rajčaty a rozmarýnem. Pečeme přibližně 15 minut na 200 stupňů.

Focacciu můžeme podávat jen tak samotnou nebo jako přílohu k masu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno