Ingredience: | |
hladká mouka | 500 g |
sůl | 10 g |
cukr | 1 lžíce |
droždí | 20 g |
olivový olej | 5 lžic |
vlažné vody | 300 ml |
rajčata | dle potřeby |
olivy | dle potřeby |
bazalka | dle potřeby |
Za mě jednoznačně vyhrála rajčatová. Používám olivy s peckou, nejlépe řecké. Tu když vydloubnete, jsou prostě šťavnatější. A to nemluvím o pravém řeckém oleji.
Kdo by u mě čekal složitou přípravu, tak se mýlí. Všechny ingredience na těsto dám do svého robota a hnětu. Jakmile mám hotové těsto, nechávám hodinku kynout. Těsto rozdělím na části, vytvořím placky a zase je nechávám odpočívat asi 20 min. Poté prsty udělám ďolíky, nakladu rajčata nebo olivy. Kdo chce, může si suroviny zapracovat přímo do těsta.
Přidám sušenou bazalku, když máte čerstvou je to vynikající. Pokapu kvalitním olejem, nejlépe z Řecka a šup do trouby. Peču asi 15-20 minut na 220 °C