Pažitka
Název:

Focaccia s rajčaty a olivami

vegetariánský recept


Focaccia s rajčaty a olivami


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
sůl10 g
cukr1 lžíce
droždí20 g
olivový olej5 lžic
vlažné vody300 ml
rajčata dle potřeby
olivy dle potřeby
bazalka dle potřeby
Postup přípravy:

Za mě jednoznačně vyhrála rajčatová. Používám olivy s peckou, nejlépe řecké. Tu když vydloubnete, jsou prostě šťavnatější. A to nemluvím o pravém řeckém oleji.

Kdo by u mě čekal složitou přípravu, tak se mýlí. Všechny ingredience na těsto dám do svého robota a hnětu. Jakmile mám hotové těsto, nechávám hodinku kynout. Těsto rozdělím na části, vytvořím placky a zase je nechávám odpočívat asi 20 min. Poté prsty udělám ďolíky, nakladu rajčata nebo olivy. Kdo chce, může si suroviny zapracovat přímo do těsta.

Přidám sušenou bazalku, když máte čerstvou je to vynikající. Pokapu kvalitním olejem, nejlépe z Řecka a šup do trouby. Peču asi 15-20 minut na 220 °C

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno