Název:Focaccia se sušenými rajčaty, olivami a bylinkami
Ingredience:
| Ingredience: |
| hladká mouka | 500 g |
| teplá voda | 400 ml |
| droždí | 1/2 kostky |
| sůl | 2 čaj. lžičky |
| cukr | 1 čaj. lžička |
| olivový olej | 70 ml |
| sušená rajčata | 1 hrstička |
| olivy dle chuti | 1 hrstička |
| salám dle chuti | 1 hrstička |
| tymián | 1 hrstička |
| rozmarýn | 1 hrstička |
| oregáno | 1 hrstička |
| bazalka | 1 hrstička |
| hrubozrnná sůl | 1 větší špetka |
Postup přípravy:Když mám srdce zjihlé....peču focacciu třeba i v deset večer. Aneb s největší láskou a úctou k sobě, jsem si díky dlouhému hnětení těsta udělala i mozol. Tento recept jsem chtěla zkusit už dávno, ale teď se nabízelo i to, že jsem v lednici našla otevřenou skleničku se sušenými rajčaty, taky olivy a za mne ten nej nej salám Florentino s lískovými ořechy.
Vodu smícháme s droždím a cukrem - necháme vzejít kvásek.
Mouku se solí a bylinkami promícháme s kváskem a přidáme sušené rajčata,olivy, salám dle výběru a bylinky.
Hněteme opravdu dlouho, dokud se nezačnou tvořit bubliny. Těsto bude řidší a pokud nemáte robot ,chce to trpělivost a trénované ruce z práce jako mám já.
Necháme kynout na teplém místě cca hodinu a dáme do pekáčku vyslaným pečícím papírem, kde těsto necháme ještě cca půl hodiny kynout.
Do těsta uděláme prsty důlky a nalijeme na něj olivový olej.
Pečeme v předehřáté troubě na 180-200 cca 40 min. Zlatavá barva napoví.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:Andrea Dohnalíková
zavřít okno