

| Ingredinece: | |
| máslo | 25 gramů |
| olivový olej | 1 lžíce |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| tvrdý sýr | dle chuti |
| toustový chléb | dle potřeby |
| petrželová nať | hrstka |
| cibule | 1/2 kg |
Cibulačka po francouzsku....
Máslo a olej rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak zalijeme asi 1,5 litrem vroucí vody. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Na konec přidáme nakrájenou petrželovou nať. Toustový chléb rozpůlíme na trojúhelníky a dáme do trouby zapéct. Do talíře nalijeme porci polévky, do ní položíme dva trojúhelníky zapečených toustů a posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť.
Podrobné info: