Pažitka
Název:

Francouzská cibulačka


Francouzská cibulačka


Ingredience:
Ingredinece:
máslo25 gramů
olivový olej1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
tvrdý sýr dle chuti
toustový chléb dle potřeby
petrželová nať hrstka
cibule1/2 kg
Postup přípravy:

Cibulačka po francouzsku....

Máslo a olej rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak zalijeme asi 1,5 litrem vroucí vody. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Na konec přidáme nakrájenou petrželovou nať. Toustový chléb rozpůlíme na trojúhelníky a dáme do trouby zapéct. Do talíře nalijeme porci polévky, do ní položíme dva trojúhelníky zapečených toustů a posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Jana Veselá , Zegga

    zavřít okno