Pažitka
Název:

Francouzská cibulačka


Francouzská cibulačka


Ingredience:
Ingredience:
červená a bílá cibule300 g
olivový olej1 lžíce
dijonská hořčice1 lžíce
bílé suché víno1 dcl
zeleninový vývar700 ml
sůl1 špetka
pepř1 špetka
bobkový list1-2 ks
mletý kmín1 špetka
zelená petrželka1 hrstička
libeček1 špetka
chléb2 krajíce
parmazán1 hrstka
šunka2 plátky
Postup přípravy:

Od víkendu jsem měla šílenou chuť na francouzskou cibulačku, nedalo se odolat, tak ji dnes uvařila. Pokud máte chuť také, nechte se inspirovat.


Na oleji pomalu restujeme cibuli, dokud bílá nezezlátne, přidáme koření, hořčici a ještě chvilku opékáme.
Zesílíme plamen a přidáme víno, které necháme zcela vyvařit.

Přidáme zeleninový vývar a do změknutí cibule vaříme na mírném plameni.
Podáváme se zapečeným chlebem s parmezánem a šunkou.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Dohnalíková

    zavřít okno