Pažitka
Název:

Francouzské jablkové koláčky


Francouzské jablkové koláčky


Ingredience:
Ingredience:
oloupaná jablka500 g
hladká mouka1 hrnek
cukr krupice3/4 hrnku
rozpuštěné máslo3/4 hrnku
mléko1 hrnek
vejce1 ks
prášek do pečiva2 ks
citronová šťáva1 lžíce
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu: S vášní pro jídlo

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Jablka nakrájejte na kousky o velikosti nehtu a dejte stranou.
  3. Ve větší míse promíchejte suché ingredience, v druhé míse pak všechny "mokré". Následně do suchých ingrediencí vmíchejte ty "mokré" a přimíchejte i nakrájená jablka.
  4. Formičky vyložte pečícím papírem a těsto do nich rovnoměrně rozdělte zhruba do 3/4 jejich výšky, protože během pečení trochu povyskočí.
  5. Koláčky pečte v troubě asi hodinu - hodinu a čtvrt, dokud nebudou na povrchu zlatavé. Hotové koláčky nechte vychladnout, vyklopte z formiček a podávejte.
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
S vášní pro jídlo

    zavřít okno