Název:Francouzské jablkové koláčky
Ingredience:
| Ingredience: |
| oloupaná jablka | 500 g |
| hladká mouka | 1 hrnek |
| cukr krupice | 3/4 hrnku |
| rozpuštěné máslo | 3/4 hrnku |
| mléko | 1 hrnek |
| vejce | 1 ks |
| prášek do pečiva | 2 ks |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
Postup přípravy:Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu: S vášní pro jídlo
- Troubu předehřejte na 170°C.
- Jablka nakrájejte na kousky o velikosti nehtu a dejte stranou.
- Ve větší míse promíchejte suché ingredience, v druhé míse pak všechny "mokré". Následně do suchých ingrediencí vmíchejte ty "mokré" a přimíchejte i nakrájená jablka.
- Formičky vyložte pečícím papírem a těsto do nich rovnoměrně rozdělte zhruba do 3/4 jejich výšky, protože během pečení trochu povyskočí.
- Koláčky pečte v troubě asi hodinu - hodinu a čtvrt, dokud nebudou na povrchu zlatavé. Hotové koláčky nechte vychladnout, vyklopte z formiček a podávejte.
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:S vášní pro jídlo
zavřít okno