Pažitka
Název:

Francouzské tousty


Francouzské tousty


Ingredience:
Ingredience:
vánočka nebo mazanec6 - 8 plátků (dle velikosti)
vajíčka2 ks
plnotučné mléko50 ml
skořice1/2 lžičky
vanilkový extrakt1 lžička
máslo (nejlépe přepuštěné) dle potřeby
ovoce dle chuti
moučkový cukr (vanilkový) na posypání
Postup přípravy:

Francouzské tousty můžete udělat buď z toustového chleba, nebo z vánočky (mazance). A protože z vánočky je to vždycky lepší než z tousťáku, dělám tak semlbábu i tyhle tousty. Jako třeba pár týdnů zpátky, kdy jsme přijeli na chalupu a z mrazáku vylovili zbytek od Vánoc.

V misce rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko, přidejte skořici a vanilkový extrakt a promíchejte. 

Ve směsi postupně obalujte plátky vánočky, každý kousek nechte trochu nasáknout a hned dejte opéct na pánev s rozehřátým máslem. 

Při opékání je dobře hlídejte, snadno se můžou připálit. 

Hotové tousty dejte na mísu, pocukrujte a obložte oblíbeným ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno