Pažitka
Název:

Francouzský medový perník


Francouzský medový perník


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka120 g
pohanková mouka30 g
neloupané mandle, hrubě nasekané50 g
prášek do pečiva2 lžičky
mletá skořice1/2 lžičky
nastrouhaný muškátový oříšek1/4 lžičky
rozemleté hřebíčky4 ks
mletý zázvor1/4 lžičky
tekutý med130 g
žloutek1 ks
máslo + na vymazání formy80 g
Postup přípravy:

Tenhle perník je úplně jiný a je boží. Vlastně jsem ten klasický český už asi rok nepekla, peču teď tenhle.  Je medový, lahodný, mandlový...zkuste ho. Já jsem fakt zvědavá, jak vám zachutná.

P.S. Ano, je nízký. Nesnažte se ho péct vyšší z dvojité dávky, protože by se vám kvůli medu v těstě nejspíš připálil.

V míse smíchejte obě dvě mouky společně s práškem do pečiva, mandlemi a kořením.

Přidejte rozpuštěné máslo, med a žloutek, promíchejte, až se vše spojí a vznikne vláčné těsto.

Chlebíčkovou formu vymažte máslem a dejte do ní těsto.

Pečte na 180°C přibližně 40 minut. Propečení zkoušejte špejlí Těsto se na ni nesmí lepit.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno