Pažitka
Název:

Francouzský tatarák


Francouzský tatarák


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso500 g
velmi jemně posekaná šalotka3 lžíce
Dijonská hořčice2 lžíce
kečup1 lžíce
kapary (posekat)2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
worcester dle chuti
čerstvá petrželka dle chuti
tabasco dle chuti
žloutky nebo 2 lžíce olivového oleje2 ks
Postup přípravy:

Jistě jako první vás všechny napadne proč francouzský? Má to jednoduché důvody. Je tam hořčice z Dijonu, kapary a olivový olej. Dalo by se tedy říct, že takový Středomořský.

Tatarák se dá naškrábat. Na to vám bude stačit ideálně steakový nůž se zoubky a nebo maso můžete pomlet.

V tomto případě je důležité dobře vychladit maso a mlýnek nebo aspoň šneka namrazit. Maso se při mletí hodně zahřívá a nejen že se tím znehodnocuje, ale hrozí i množení bakterií.

Maso očistěte od šlach a nepěkných kousků a umelte ho na nejmenší šajbě nejlépe dvakrát. 

Maso nemusí být nutně ze svíčkové. Je dokonce lepší zvolit jiné druhy masa, které jsou chuťově daleko výraznější.

Jestliže se bojíte čerstvého žloutku a nebo je zrovna parné léto, můžete ho úplně vynechat. Jde ho nahradit extra virgin olivovým olejem. 

Všechny přísady důkladně promíchejte s masem a podávejte na topince potřené česnekem.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno