Ingredience: | |
hovězí maso | 500 g |
velmi jemně posekaná šalotka | 3 lžíce |
Dijonská hořčice | 2 lžíce |
kečup | 1 lžíce |
kapary (posekat) | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
worcester | dle chuti |
čerstvá petrželka | dle chuti |
tabasco | dle chuti |
žloutky nebo 2 lžíce olivového oleje | 2 ks |
Jistě jako první vás všechny napadne proč francouzský? Má to jednoduché důvody. Je tam hořčice z Dijonu, kapary a olivový olej. Dalo by se tedy říct, že takový Středomořský.
Tatarák se dá naškrábat. Na to vám bude stačit ideálně steakový nůž se zoubky a nebo maso můžete pomlet.
V tomto případě je důležité dobře vychladit maso a mlýnek nebo aspoň šneka namrazit. Maso se při mletí hodně zahřívá a nejen že se tím znehodnocuje, ale hrozí i množení bakterií.
Maso očistěte od šlach a nepěkných kousků a umelte ho na nejmenší šajbě nejlépe dvakrát.
Maso nemusí být nutně ze svíčkové. Je dokonce lepší zvolit jiné druhy masa, které jsou chuťově daleko výraznější.
Jestliže se bojíte čerstvého žloutku a nebo je zrovna parné léto, můžete ho úplně vynechat. Jde ho nahradit extra virgin olivovým olejem.
Všechny přísady důkladně promíchejte s masem a podávejte na topince potřené česnekem.
Dobrou chuť.
Podrobné info: