

| Ingredience: | |
| brambory | 4 ks |
| tenké párky (frankfurtské) | 4 ks |
| mrkev | 2 ks |
| cibule | 1 ks |
| vývar | 1 l |
| mléko | 100 ml |
| mouka (jáhlová) | 2 lžíce |
| kmín | 1 lžička |
| sladká paprika | 1 lžíce |
| olej | 3 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti |
| majoránka | dle chuti |
| čerstvá petrželka | dle chuti |
Polévku jsem obohatila o mrkev a brambory, aby to nebyla jen voda s moukou a párkem. Nevím proč, ale naše děti ji milují, i když doma jsem ji vařila poprvé. No jo, hlídání je potřeba a občas i já musím zamhouřit oko. A když se doma vyskytly párky, řekla jsem si, že jim ji tedy uvařím, samozřejmě ve své verzi. Prvně pryč z talíře byl párek, a až pak ten zbytek (smích).
Oloupejte brambory, mrkev a cibuli. Brambory nakrájejte na kostky, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibulku, pozvolna asi 15 minut. Přisypte papriku, nechte zavonět a zalijte. Přidejte brambory, kmín, sůl, pepř a vařte, dokud nebudou brambory poloměkké. Pak přidejte mrkev a párek nakrájený na kolečka. Rozmíchejte mouku v mléce, abyste tam neměli hrudky a za stálého míchání přilévejte do polévky, kterou jste přivedli k varu. Nechte dovařit, dokud nebudou brambory měkké. Dochuťte česnekem a majoránkou. Pokud máte čerstvou petrželku, určitě se ji nebojte přidat. Hotovo, dobrou chuť.
Podrobné info: