Pažitka
Název:

Frankfurtská polévka


Frankfurtská polévka


Ingredience:
Ingredience:
brambory4 ks
tenké párky (frankfurtské)4 ks
mrkev2 ks
cibule1 ks
vývar1 l
mléko100 ml
mouka (jáhlová)2 lžíce
kmín1 lžička
sladká paprika1 lžíce
olej3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sušený česnek dle chuti
majoránka dle chuti
čerstvá petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Polévku jsem obohatila o mrkev a brambory, aby to nebyla jen voda s moukou a párkem. Nevím proč, ale naše děti ji milují, i když doma jsem ji vařila poprvé. No jo, hlídání je potřeba a občas i já musím zamhouřit oko. A když se doma vyskytly párky, řekla jsem si, že jim ji tedy uvařím, samozřejmě ve své verzi. Prvně pryč z talíře byl párek, a až pak ten zbytek (smích).

Oloupejte brambory, mrkev a cibuli. Brambory nakrájejte na kostky, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibulku, pozvolna asi 15 minut. Přisypte papriku, nechte zavonět a zalijte. Přidejte brambory, kmín, sůl, pepř a vařte, dokud nebudou brambory poloměkké. Pak přidejte mrkev a párek nakrájený na kolečka. Rozmíchejte mouku v mléce, abyste tam neměli hrudky a za stálého míchání přilévejte do polévky, kterou jste přivedli k varu. Nechte dovařit, dokud nebudou brambory měkké. Dochuťte česnekem a majoránkou. Pokud máte čerstvou petrželku, určitě se ji nebojte přidat. Hotovo, dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno