Pažitka
Název:

Frittata al tartufo (lanýžová omeleta)


Frittata al tartufo (lanýžová omeleta)


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé lanýže či naložené v oleji (nakrájené na plátky) dle chuti
vejcecca 8 ks
česnek, oloupaný1 stroužek
čerstvé houby (hřiby nebo žampiony)200 g
extra panenský olivový olej (nebo lanýžový)2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Lanýže patří mezi oblíbené pokrmy nejen v Itálii, ale také v mé vlastní kuchyni. V Itálii se nachází hned několik regionů, kde se tato vybraná delikatesa sbírá v lesích. Mezi nejvýznamnější patří především Marche, Piemonte a moje milovaná Umbria, odkud také pochází dnešní recept.

Pokud patříte mezi labužníky, kteří ocení jejich výjimečnou chuť, tak rozhodně zkuste připravit tuto jednoduchou omeletu. Budeme potřebovat pouze pár základních surovin, mezi kterými nesmí chybět lanýže (ať už čerstvé nebo lanýže v oleji) a kvalitní olivový olej.

V misce smícháme vejce, špetku soli a lanýže. Mezitím na pánvi osmahneme dozlatova česnek, který následně vyndáme, podusíme houby na olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. K houbám přidáme naši směs a omeletu opečeme rovnoměrně z každé strany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno