Pažitka
Název:

Frittata di cipolla (frittata s cibulí)


Frittata di cipolla (frittata s cibulí)


Ingredience:
Ingredience:
cibule (oloupaná a nakrájená na půlku a poté na širší půlkolečka)1 ks
sádlo kousek
vejce2 ks
nastrouhaný parmazán1/2 hrsti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dneska mám pro vás frittatu s cibulí, ne s jarní cibulkou jako v již starším publikovaném receptu (zde). Jako první věc, která mě na receptu zaujala, je použití sádla! Spousta lidí si myslí, že italská kuchyně je pouze o olivovém oleji, ale nemusí tomu vždy být tak.

Budete tedy potřebovat pěkné bílé a velké cibule. Sádlo nebo olivový olej. A jelikož mám ve frittatě ráda i sýr. Připravte si také parmezán jakékoliv značky (např. Gran Moravia, Grana Padano atd.). Cibuli budeme nechávat změknou ve vodě. Zkoušela jsem to i bez této fáze, ale Artusi má pravdu, pokud cibuli necháme ve vodě odpočinout, krásně změkne! Cibuli je také potřeba nespálit, jinak zkazí chuť celé frittatě. 

Cibuli dáme na minimálně 1h do vody odpočinout. Poté vyndáme a osušíme utěrkou. V misce si rozmícháme vejce a sýr. Lehce směs osolíme (už ne tolik jako kdyby tam sýr nebyl, je totiž slaný). Rozpustíme na pánvi sádlo a dozlatova osmahneme cibuli. Osolíme ji také. Přidáme k ní vejce. Smažíme na mírném ohni. Jakmile se zespodu vytvoří pevný opečený povrch, pomocí talíře frittatu otočíme na druhou stranu. Stačí už jen pár minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno