Pažitka
Název:

FRITTATA DI ZUCCHINE (frittata s cuketami)


FRITTATA DI ZUCCHINE (frittata s cuketami)


Ingredience:
Ingredience:
cuketa (omytá, nakrájená na tenčí plátky)1/2 ks
česnek nakrájený na plátky1 stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
extra panenský olivový olej dle potřeby
vejce2 ks
nastrouhaný parmezán1/2 hrsti
Postup přípravy:

Italské vaječné omelety se dělají na velkou spoustu způsobů. Moje oblíbené jsou frittaty se zeleninou. Kdysi jsem publikovala např. frittatu s jarní cibulkou (recept zde), frittatu s cibulí dle prastarého italského receptu (recept zde) a nebo frittatu s ledovým salátem (recept zde).

I dnešní recept má řadu variant. Můžete do něj přidat na tenko nakrájenou cibuli, kterou osmahneme společně s cuketou, přidávají se i brambory nakrájené na plátky. Italové nevynechají ani čerstvé bylinky jako třeba mátu, petržel či oregano. Kromě parmezánu se používají i jiné sýry jako např. kozí sýr. Pokud chcete pokrm ještě více okořenit, můžete přidat i trošku zázvoru nebo chilli papriček pro milovníky pikantnějších chutí.

Frittaty můžeme připravit jak na pánvi, tak i v troubě.

Na oleji osmahneme lehce česnek a přidáme cukety. Mezitím si v misce rozšleháme vejce společně s nastrouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Jakmile cukety změknout, přidáme k nim naši směs z vajec. Nejdříve naši frittatu opékáme z jedné strany, po pár minutách ji otočíme a opečeme z druhé strany.

TIP: Frittata se krásně otáčí za pomocí talíře, na který ji vyklopíte a nandáte na pánev z druhé strany.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno