

| Ingredience: | |
| těstoviny fusilli | 1/2 balíčku |
| středně velké rajče | 6 ks |
| smetana 12% | 1 kelímek |
| mozzarella sýr | 1 sáček |
| česnek | 3 stroužky |
| máslo | 1 plátek |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| čerstvá bazalka | 1 hrstka |
| sýr niva | 1 plátek |
| mozzarella na ozdobení | 4 plátky |
Tento rychlý recept jsem uvařila k obědu pro dceru a zbytek k večeři zase s radostí uvítal manžel. Není nad lehké těstoviny, kde si užijete přírodních chutí bez zbytečných dochucovadel, že ano?!
Jdeme na jednoduchý recept, který zvládne s přehledem každý.
Nejprve jsem si rajčata nařízla křížem, spařila vřelou vodou a poté oloupala. Ve vodě je chvilku nechte, budou se lépe loupat.
Připravíte si vodu na těstoviny, které budete vařit v osolené vodě, do té doby, než budou správně al dente.
Na trošce čerstvého másla jsem si orestovala česnek na tenké plátky. Poté přidala spařená nakrájená rajčata s posekanou bazalkou a nechala je dusit ve vlastní šťávě. Lehce osolím, opepřím a přidáváme smetanu, spolu s nakrájenou mozzarellou. Našla jsem i kousíček nivy, tak jsem ji tam šupla také. Sýru není nikdy dost.
Jakmile se vám v omáčce chutě spojí a lehce ji provaříte, vypínáte sporák a uvařené těstoviny promícháte v hrnci s rajčatovým sosíkem.
Poté servírujeme na talíř, zdobíme plátky mozzarelly a lístkem čerstvé bazalky.
Přeji dobrou chuť!