Pažitka
Název:

Fusilli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

vegetariánský recept


Fusilli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny fusilli1/2 balíčku
středně velké rajče6 ks
smetana 12%1 kelímek
mozzarella sýr1 sáček
česnek3 stroužky
máslo1 plátek
sůl1 špetka
pepř1 špetka
čerstvá bazalka1 hrstka
sýr niva1 plátek
mozzarella na ozdobení4 plátky
Postup přípravy:

Tento rychlý recept jsem uvařila k obědu pro dceru a zbytek k večeři zase s radostí uvítal manžel. Není nad lehké těstoviny, kde si užijete přírodních chutí bez zbytečných dochucovadel, že ano?!

Jdeme na jednoduchý recept, který zvládne s přehledem každý.

Nejprve jsem si rajčata nařízla křížem, spařila vřelou vodou a poté oloupala. Ve vodě je chvilku nechte, budou se lépe loupat.
Připravíte si vodu na těstoviny, které budete vařit v osolené vodě, do té doby, než budou správně al dente.
Na trošce čerstvého másla jsem si orestovala česnek na tenké plátky. Poté přidala spařená nakrájená rajčata s posekanou bazalkou a nechala je dusit ve vlastní šťávě. Lehce osolím, opepřím a přidáváme smetanu, spolu s nakrájenou mozzarellou. Našla jsem i kousíček nivy, tak jsem ji tam šupla také. Sýru není nikdy dost.
Jakmile se vám v omáčce chutě spojí a lehce ji provaříte, vypínáte sporák a uvařené těstoviny promícháte v hrnci s rajčatovým sosíkem.

Poté servírujeme na talíř, zdobíme plátky mozzarelly a lístkem čerstvé bazalky.

Přeji dobrou chuť!


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Dobiášová

    zavřít okno