Pažitka
Název:

Galette - francouzská pohanková palačinka


Galette - francouzská pohanková palačinka


Ingredience:
Ingredience (na 4 galetky, průměr 28 cm):
pohanková mouka125 g
voda250 ml
sůl2 špetky
Špenát:
mražený listový špenát450 g
česnek3 stroužky
sůl dle chuti
Štouchané brambory:
větší brambory2 ks
smažená cibulka dle chuti
sůl špetka
máslo kousek
Dále:
šunka8 plátků
vejce na volská oka4 ks
Postup přípravy:

Galetka (Galette) je typická francouzská palačinka. Bretaňská galetka je z pohankové mouky. Plní se naslano i nasladko. Protože jsem galetku ochutnala několikrát v restauraci a opravdu mi chutnala, hned jsem se rozhodla, že ji musím zkusit i doma. 

Receptů jsem vyzkoušela asi 5, s různými poměry mouky, vody a vajec a nakonec jsem přišla na poslední, nejlepší a nejjednodušší recept. Je úplně bez vajec a jsou v něm jenom tři ingredience.

Postup:
DOBROU CHUŤ 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno