Pažitka
Název:

Ghítelové pohanko-kokosové kuličky


Ghítelové pohanko-kokosové kuličky


Ingredience:
Ingredience:
kešu ořechy pražené nesolené100 g
strouhaný kokos3 hrsti
strouhaný kokos na obalení
Ghítela2 lžíce
kokosový olej1 lžíce
pohankové vločky100 g
med2 lžíce
Postup přípravy:

Já tu Ghítelu prostě miluju. Poslední dárek pro tatínka k Valentýnu. Pokud se tedy dárek dožije večera. No, tak asi nedožije. MŇAM.

Kešu ořechy si namočíme přes noc do vody. Rozmixuje, přidáme rovněž rozmixované pohankové vločky a spojíme s ostatními surovinami.

Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky a obalíme ve strouhaném kokosu. Samozřejmě můžeme zvolit na obalení například: pistácie, čokoládu, lískové oříšky atd.

Pokud pospícháme a nemáte čas na máčení kešu, lze to udělat i bez, ale musíme kešu ořechy pořádně rozemlít a použít více kokosového oleje nebo přidat mandlové či kokosové mléko.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno