Pažitka
Název:

Glazovaná paštika s ovocným topem


Glazovaná paštika s ovocným topem


Ingredience:
Ingredience:
kachní játra100 g
droby50 g
kuřecí prsa50 g
nové koření špetka
hřebíček špetka
pepř špetka
tymián špetka
smetana 30%1/2 dcl
strouhanka1 lžíce
koňak (Napoleon)2 lžíce
výpek z pečení1/2 dcl
máslo50 g
brusinky dle potřeby
Postup přípravy:

Zdobená rozvarem z divokých brusinek....

Tepelně upravené maso okořeníme paštikovým kořením, do teplé směsi přidáme máslo, koňak, strouhanku, smetanu, rozkutrovat, nalijeme do vymazané formy máslem, pečeme 40 min. na 110°C.

Brusinkový rozvar:

Svaříme na požadovanou hustotu.

Tip na ovocné zdobení – 1 plátek želatiny rozpustíme ve studené vodě a přidáme do ovocného sirupu, ve kterém pláty ovoce namočíme a zdobíme.

Vhodná příloha – domácí cibulový chléb, viz další díl.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Radek Kühweg

    zavřít okno