

| Ingredience: | |
| kachní játra | 100 g |
| droby | 50 g |
| kuřecí prsa | 50 g |
| nové koření | špetka |
| hřebíček | špetka |
| pepř | špetka |
| tymián | špetka |
| smetana 30% | 1/2 dcl |
| strouhanka | 1 lžíce |
| koňak (Napoleon) | 2 lžíce |
| výpek z pečení | 1/2 dcl |
| máslo | 50 g |
| brusinky | dle potřeby |
Zdobená rozvarem z divokých brusinek....
Tepelně upravené maso okořeníme paštikovým kořením, do teplé směsi přidáme máslo, koňak, strouhanku, smetanu, rozkutrovat, nalijeme do vymazané formy máslem, pečeme 40 min. na 110°C.
Brusinkový rozvar:
Svaříme na požadovanou hustotu.
Tip na ovocné zdobení – 1 plátek želatiny rozpustíme ve studené vodě a přidáme do ovocného sirupu, ve kterém pláty ovoce namočíme a zdobíme.
Vhodná příloha – domácí cibulový chléb, viz další díl.
Podrobné info: