Pažitka
Název:

Glazovaná vepřová nožička s pestrou nádivkou


Glazovaná vepřová nožička s pestrou nádivkou


Ingredience:
vepřová nožička1 ks
Nádivka:
červené fazole10 ks
houska1/2 ks
vejce1 ks
hříbky5 dkg
šalotka1 ks
pečený česnek2 stroužky
sůl špetka
pepř špetka
Karamelizovaný základ:
divoké koření špetka
kořenová zelenina10 dkg
protlak1 lžíce
vinný ocet1 lžíce
cibule1/2 ks
cukr1 lžička
pivo3 dcl
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Tento recept asi gastro nadšence rozdělí na dva tábory, ale proti gustu...víte, jak se to říká?

Vepřovou nožičku vykostíme a vložíme do karamelizovaného základu.

Základ -  Zpěníme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, divoké koření, protlak, špetku cukru, orestujeme, podlijeme vinným octem, pivem, osolíme, opepříme a v tomto základu vaříme vykostěnou nožičku pomalým varem 40 minut.

Nádivka - Na slanině opečeme šalotku, hříbky, housku na kostky, do vlažného přimícháme vařené fazole, pečený česnek a na závěr vejce.

Nožičku vyjmeme z glazovací omáčky, naplníme připravenou odleženou nádivkou, vrátíme do původního kulatého tvaru a zabalíme do alobalu. Podlité pečeme 30 minut na 120°C. Po dopečení vychladíme, sundáme alobal a za horka přepasírujeme glazovací omáčku, kterou nožičku několikrát přelijeme.

Vhodná příloha – kaštanové pyré doplněné mrkvovým želé, viz další díl.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Radek Kühweg

    zavřít okno