

| vepřová nožička | 1 ks |
| Nádivka: | |
| červené fazole | 10 ks |
| houska | 1/2 ks |
| vejce | 1 ks |
| hříbky | 5 dkg |
| šalotka | 1 ks |
| pečený česnek | 2 stroužky |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Karamelizovaný základ: | |
| divoké koření | špetka |
| kořenová zelenina | 10 dkg |
| protlak | 1 lžíce |
| vinný ocet | 1 lžíce |
| cibule | 1/2 ks |
| cukr | 1 lžička |
| pivo | 3 dcl |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Ingredience: |
Tento recept asi gastro nadšence rozdělí na dva tábory, ale proti gustu...víte, jak se to říká?
Vepřovou nožičku vykostíme a vložíme do karamelizovaného základu.
Základ - Zpěníme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, divoké koření, protlak, špetku cukru, orestujeme, podlijeme vinným octem, pivem, osolíme, opepříme a v tomto základu vaříme vykostěnou nožičku pomalým varem 40 minut.
Nádivka - Na slanině opečeme šalotku, hříbky, housku na kostky, do vlažného přimícháme vařené fazole, pečený česnek a na závěr vejce.
Nožičku vyjmeme z glazovací omáčky, naplníme připravenou odleženou nádivkou, vrátíme do původního kulatého tvaru a zabalíme do alobalu. Podlité pečeme 30 minut na 120°C. Po dopečení vychladíme, sundáme alobal a za horka přepasírujeme glazovací omáčku, kterou nožičku několikrát přelijeme.
Vhodná příloha – kaštanové pyré doplněné mrkvovým želé, viz další díl.
Podrobné info: