vepřová nožička | 1 ks |
Nádivka: | |
červené fazole | 10 ks |
houska | 1/2 ks |
vejce | 1 ks |
hříbky | 5 dkg |
šalotka | 1 ks |
pečený česnek | 2 stroužky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Karamelizovaný základ: | |
divoké koření | špetka |
kořenová zelenina | 10 dkg |
protlak | 1 lžíce |
vinný ocet | 1 lžíce |
cibule | 1/2 ks |
cukr | 1 lžička |
pivo | 3 dcl |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Tento recept asi gastro nadšence rozdělí na dva tábory, ale proti gustu...víte, jak se to říká?
Vepřovou nožičku vykostíme a vložíme do karamelizovaného základu.
Základ - Zpěníme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, divoké koření, protlak, špetku cukru, orestujeme, podlijeme vinným octem, pivem, osolíme, opepříme a v tomto základu vaříme vykostěnou nožičku pomalým varem 40 minut.
Nádivka - Na slanině opečeme šalotku, hříbky, housku na kostky, do vlažného přimícháme vařené fazole, pečený česnek a na závěr vejce.
Nožičku vyjmeme z glazovací omáčky, naplníme připravenou odleženou nádivkou, vrátíme do původního kulatého tvaru a zabalíme do alobalu. Podlité pečeme 30 minut na 120°C. Po dopečení vychladíme, sundáme alobal a za horka přepasírujeme glazovací omáčku, kterou nožičku několikrát přelijeme.
Vhodná příloha – kaštanové pyré doplněné mrkvovým želé, viz další díl.
Podrobné info: