Pažitka
Název:

Gnocchi vilagio (se zelím a uzeným masem)


Gnocchi vilagio (se zelím a uzeným masem)


Ingredience:
velká brambora4 ks
hladká mouka dle potřeby
vejce1 ks
sůl špetka
uzené maso nebo slanina600 g
kysané zelí800 g
větší cibule1 ks
smetana200 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Noky, zelí, uzené maso....to má snad rád každý.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je trochu vychladnout a ještě za tepla oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme.  Přidáme vejce, osolíme a postupně přisypáváme hladkou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky 
o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Noky můžeme vytvarovat i větší pomocí dvou polévkových lžic.
Noky vaříme podle velikosti - jakmile vyplavou na povrch, tak počkáme ještě tak 2 minuty a jsou vařené.

Orestujeme cibulku s uzeným masem, přidáme pokrájené proprané zelí, prohřejeme a zjemníme smetanou. Přidáme noky, dvě minuty prohřejeme a podáváme.
Pokud by se vám zelí zdálo kyselejší, můžete přidat trošku cukru.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Marek Janík

    zavřít okno