

| Ingredience: | |
| brambory | 400 g |
| žloutek | 1 ks |
| špaldová mouka | 150 g |
| červená řepa | 300 g |
| parmazán | 50 g |
| mák | 50 g |
| máslo | 150 g |
| sůl | dle chuti |
| muškátový oříšek | dle chuti |
Parmazán a mák dohromady? Není problém, však Číňané tvrdí, že v každém jídlu je potřeba pocítit všechny chutě, aby byl pokrm energeticky vyvážený. Domácí brambory a červená řepa, BIO špaldová mouka, sýr Parmigiano Reggiano, máslo od volně pasoucích se krav (s vysokou dávkou vit. K2) a čerstvě namletý mák ...zaručují kvalitu.
Oloupanou řepu dáme péci do trouby při 200 st. do měkka. Brambory uvaříme ve slupce. Poté brambory a řepu nastrouháme a smícháme s ostatními ingredienci v hladké těsto, popřípadě přidáme mouku. Vytvoříme válečky a z nich nakrájíme plátky, které promáčkneme vidličkou. Gnocchi vaříme v osolené vodě, než vyplavou. Podáváme polité máslem a posypané směsí parmazánu a máku.
Podrobné info: