Pažitka
Název:

Gnocchi z červené řepy s mákem a parmazánem

vegetariánský recept


Gnocchi z červené řepy s mákem a parmazánem


Ingredience:
Ingredience:
brambory400 g
žloutek1 ks
špaldová mouka150 g
červená řepa300 g
parmazán50 g
mák50 g
máslo150 g
sůl dle chuti
muškátový oříšek dle chuti
Postup přípravy:

Parmazán a mák dohromady? Není problém, však Číňané tvrdí, že v každém jídlu je potřeba pocítit všechny chutě, aby byl pokrm energeticky vyvážený. Domácí brambory a červená řepa, BIO špaldová mouka, sýr Parmigiano Reggiano, máslo od volně pasoucích se krav (s vysokou dávkou vit. K2) a čerstvě namletý mák ...zaručují kvalitu.

Oloupanou řepu dáme péci do trouby při 200 st. do měkka. Brambory uvaříme ve slupce. Poté brambory a řepu nastrouháme a smícháme s ostatními ingredienci v hladké těsto, popřípadě přidáme mouku. Vytvoříme válečky a z nich nakrájíme plátky, které promáčkneme vidličkou. Gnocchi vaříme v osolené vodě, než vyplavou. Podáváme polité máslem a posypané směsí parmazánu a máku.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno