Pažitka
Název:

Gnocchi zapečené s chřestem


Gnocchi zapečené s chřestem


Ingredience:
Ingredience:
gnocchi (lze nahradit těstovinami nebo špeclemi)500 g
zelený chřest1 svazek
vejce2 ks
šlehačka200 ml
mozzarella125 g
eidam nebo gouda (nastrouhaný)5 dkg
strouhanka1 lžíce
kvalitní šunka3 - 4 plátky
italské bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn...) dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jarní lahůdka typická pro toto období - chřest! Nebojte se vyšší ceny této zeleniny a ozvláštněte si tímto sezónním skvostem svůj jídelníček.

Zelený chřest očistíme (odkrojíme dřevnatý konec a spodní cca 1/3 oškrábneme škrabkou) a 6-7 minut vaříme v páře. Poté chřest nakrájíme na kolečka, hlavičky necháme bokem v celku.

Gnocchi, těstoviny nebo špecle uvaříme (nepřevaříme!).

V dostatečně velké misce smícháme šlehačku s vejci a drobně nakrájenou šunkou, přidáme drobně krájenou mozzarellu, sůl, pepř a bylinky, nakrájené kousky chřestu (hlavičky máme stále bokem) a uvařené gnocchi (těstoviny, špecle). Vše promícháme a přemístíme do zapékací misky vymazané máslem. Pravidelně rozprostřeme směs v misce a nahoru poklademe hlavičkami (namočíme je ve smetaně). Nastrouhaný tvrdý sýr smícháme se strouhankou a posypeme směs v zapékací misce.

Vložíme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme cca 25 minut, až nám sýrová strouhanka krásně zezlátne.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno