Pažitka
Název:

Grahamové kváskové tyčinky


Grahamové kváskové tyčinky


Ingredience:
Rozkvas:
žitný kvásek1 lžíce
voda100 g
žitná mouka100 g
Těsto:
rozkvas dle potřeby
grahamová mouka200 g
máslo90 g
zakysaná smetana1 lžíce
žloutek1 ks
himalájská sůl1 lžička
Postup přípravy:

Jakékoliv tyčinky se u nás nikdy dlouho neohřejí, občas nedostanou ani šanci pořádně vychladnout. Prostě mám doma tyčinko-žrouty. Původní recept mám od své pekařské kolegyně, dnes jsem zkusila trochu pozměnit mouku a výsledek jsou tyhle úžasně nadýchané tyčky.

Nejdříve si připravíme rozkvas smícháním kvásku s vodou a moukou. Necháme 12 hodin rozkvasit pod igelitem. 

Na zadělání těsta používám pekárnu na chleba - program příprava těsta. Pokud pekárnu nemáte, smícháte v míse rozkvas s moukou, rozpuštěným máslem, smetanou, žloutkem a solí. Vypracujete vláčné těsto, které pod igelitem nechám kynout minimálně 1 hodinu. Pak si těsto rozdělím na cca 24 kousků a uválím si tyčinky, které pokládám na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinky nechám další hodinu dokynout. Tyčinky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 12 minut.

Před koncem pečení můžeme posypat nastrouhaným sýrem a nebo už na začátku například hrubou solí nebo různým kořením.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno