Pažitka
Název:

Granola s jogurtem a borůvkami


Granola s jogurtem a borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
rozinky namočené na chvíli ve vodě100 g
goji namočené spolu s rozinkami2 lžíce
vlašské ořechy2 hrsti
loupané mandle1 hrst
kešu oříšk1 hrst
ovesné vločky1 hrst
kokos1 lžíce
chia semínka2 lžičky
bílý jogurt200 g
borůvky50 g
Postup přípravy:

Dnešní odpolední svačina si žádala něco tak trochu jiného. Zbylo mi pár borůvek a v lednici bílý jogurt. Také jsem tu měla sušené ovoce a oříšky a všechny tyto ingredience přímo vyzývaly k tomu, aby z nich vzniklo něco dobrého. Granola je křupavé zapečené müsli bez přidaného cukru a konzervantů.

Hrozinky a goji dejte do vody do kastrůlku tak, aby byly právě ponořené a povařte je do změknutí. Je to proto, aby natáhly vodu a ve směsi fungovaly jako pojivo. Pak je rozmixujte do hladké pasty. Troubu předehřejte na 160 °C. Do směsy pak vmíchejte ostatní ingredience (ořechy, mandle, vločky, kokos, chia semínka) a to buď nasekané nebo namixované (záleží jakou máte rádi konzistenci). Vzniklou směs rozprostřete na plech vyložený pečicí folií a pečte asi 15 minut dozlatova. Pak snižte teplotu v troubě na 110 °C a pečte další půl hodinu, nebo dokud není směs suchá a krásně křupavá.

Nechte zcela zchladnout. Takto zchadlou granolu, pak můžete použít na dezert s bílým jogurtem a borůvkami, kdy na dno skleničky dále 2-3 lžíce granoly, na to bílý jogurt, poté borůvky a takto vrstvíte dle velikosti skleničky. Navrch dezert ozdobíme borůvkami a granolou. Je to skvělá svačina či snídaně, nebo jen laskomina, když vás honí mlsná.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno