Pažitka
Název:

Granola se slaným karamelem


Granola se slaným karamelem


Ingredience:
Slaný karamel:
krupicový cukr200 g
máslo200 g
smetana140 ml
sůl fleur de sel špetka
Granola:
ovesné vločky270 g
kokosové lupínky100 g
mandlové lupínky100 g
kokosový olej80 g
slaný karamel150 g
Postup přípravy:

Tento recept má hned tři plus.

A sice: je to využití slaného karamelu, který jste si oblíbili na Restaurant day. Dále je to třeba výborný jedlý dárek. A hlavně je to tuze dobré!

Krupicový cukr necháme rozpustit na pánvi na karamel.
Opatrně - za stálého míchání - přiléváme smetanu.
Vmícháme sůl a odstavíme z plotny.
Do horkého karamelu vmícháme máslo, přecedíme a necháme vychladnout.

Vločky, kokos a mandle promícháme v míse.
Karamel a kokosový olej rozpustíme v kastrolku.
Karamel nalijeme na vločky, důkladně promícháme.
Granolu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 120°C asi hodinu. Každých 15 minut granolu promícháme.
Necháme vychladnout.

 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno