Pažitka
Název:

Green bowl

bezlepkový recept


Green bowl


Ingredience:
Ingredience:
quinoa100 g
brokolice1/2 ks
hrášek Dione100 g
ředkvičky4 ks
zralé avokádo1/2 ks
listový špenát50 g
přepuštěné máslo1 lžička
petrželka hrst
parmezán30 g
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Green bowl, miska až po okraj naplněná tím největším bohatstvím, které nám příroda nabízí - vitamíny, minerály, vlákninou, přírodními barvivy apod. Přípravou tohoto výživově hodnotného jídla pojede vaše tělo na plné obrátky.

1. Quinou si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme klidně použít bílou i černou quinou. 

2. Brokolici si zblanšírujeme. Brokolici rozdělenou na malé kousky vhodíme do vroucí vody osolené vody a zhruba 3 minuty povaříme. Mezitím si připravíme misku se studenou vodou, do které po uplynutí 3 minut okapanou brokolici přendáme (díky tomu se nám zachová krásně zelená barva).

3. Stejný proces zopakujeme i s hráškem. Ten ale vaříme pouze minutu. 

4. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.

5. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a krátce na něm orestujeme listový špenát. Trvá to zhruba minutu.

6. Do mísy naservírujeme uvařenou quinou, brokolici, hrášek, ředkvičky, avokádo, špenát a petrželku. Vše zasypeme na hoblinky nastrouhaným parmezánem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno