

| Ingredience: | |
| květák | 1/2 hlávky |
| špaldová mouka T300 | 5 - 6 lžic |
| koření zelenina gril | 2 - 3 lžičky |
| pekingské zelí | 1/2 hlávky |
| střední mrkev | 2 ks |
| žlutá paprika | 1 ks |
| čekankové výhonky | hrstka |
| hrubozrnná sůl | dle chuti |
| čtyřbarevný pepř | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| sezamová semínka | 1 lžíce |
Léto je ideálním počasím na grilování, ale když počasí nepřeje, je možné grilovací koření využít i v klasické kuchyni. Dnes jsem si vybrala grilovací koření na zeleninu a využila jej jako přísadu do obalovací směsi na květák. Bylo to zase jiná podoba klasicky obalovaného květáku. Skvěle se hodí k lehkému zeleninovému salátku z pekingského zelí.
Nejprve si květák rozebereme na růžičky. Opláchneme a osušíme. Připravíme si obalovací směs, kdy si dáme do mísy nebo hlubokého talíře mouku, kterou jsme smíchali s grilovacím kořením. Jednotlivé růžičky květáku pak v této směsi obalujeme a poté opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.
Mezitím si připravíme salátek. Pekingské zelí si nakrájíme na proužky a ostatní zeleninu na kostičky, tedy mrkev, papriku. Česnekové výhonky pak nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme v míse, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Nakonec posypeme sezamovým semínkem. Salátek podáváme k opečenému květáku.
Podrobné info: